Despesa econòmica en les vacances de nadal

2/13/2012 0 Comments

¡Atención! esta entrada está escrita en catalán traducela a tu idioma en el boton siguiente:

Amb el nadal, la gent esta més feliç i té més ganes de gresca i això fa que es gasti molt més del que s'hauria de gastar. Si surts al carrer les tendes estan decorades pel nadal i ho fan perquè això t'atregui, entris i compris. Les tendes ja saben que segurament entrara més gent i tenen tres opcions posar les coses més cares, algunes excepcionalment més barates o deixar tot com estava.

No només produïm despesa al fer això sinó, al ser hivern utilitzem la calefacció, ja que els dies de fred es necessita o quan venen convidats a casa. Les factures s'incrementen i no ens donem compta si no som previsors.
Si tenim convidats a casa segurament gastarem més aigua, perquè hi ha més gent, electricitat, perquè es fa de nit abans, calefacció, perquè fa fred, menjar, perquè hi ha convidats, també gastem en decorar la casa per nadal i moltes coses més. Podem trobar molts factors.

A causa de que hi hagi el pare Noel i els Reis, ens movem més per buscar diferents regals i al moure'ns sense utilitzar transport públic, gastem gasolina encara que si ara utilitzéssim el transport públic gastaríem també, perquè s'ha tornat molt car. Moure'ns ens es car.

Gastem també en comprar els regals de pare Noel o dels Reis i tornem a gastar en les rebaixes que es fan després del nadal.

A fora al carrer també es gasta, l'enllumenat públic gasta molt, com també les festivitats per nadal que prepara l'ajuntament com la cavalcada de reis, la fira de Santa Llúcia, també es gasta molt més de neteja de la ciutat, com per exemple netejar els caramels de la cavalcada aixafats o les cagades de cavall.

Altres aspectes que podem comentar també, es per exemple la despesa en loteria.

Hem de trobar un nadal sostenible i aplicar conceptes de sostenibilitat i estalvi energètic a les nostres accions, perquè podem celebrar el nadal sense problemes.
Es pot dir que gastem en joguines, loteria, alimentació i en oci.
I per acabar podem dir que aquests últims anys procurem no gastar tant i ser més previsors, a causa de la crisis.

Josep López

@josepjlh

0 comentarios: