Mina de Xile

10/21/2010 0 Comments

Ensorrament en una mina
El passat dia 5 d'Agost de 2010 al desert d'Atacama, Xile, una roca de 700 mil tones va taponar la via de sortida i les parets de la mina de San José. Van quedar atrapats 33 miners, uns de xilens i un de colombià.
La tragèdia va passar perquè les condicions de la mina eren molt dolentes i els amos de la mina no es preocupaven molt per la seguretat dels miners.
El passat 12 d’Agost del 2010 els miners van aconseguir sortir gracies a tècniques avançades en aquest camp.

Quan els miners van sortit de la mina van ser atinguts pels equips mèdics i traslladats a hospitals. Han sortit tots menys dos que eren els més greus, ja que aquests no s’acostumaven encara be a les visions solars.
Tots els miners han viscut una tragèdia que els marcarà per a tota la seva vida i que no serà fàcil de borrar. Alguns miners han dit que continuaran amb aquest ofici perquè és el pa de cada dia, encara que altres han dit que tenen una gran commoció i no poden seguir amb l’ofici.
Molts d’aquests miners ara surten per a la televisió explicant la seva tragèdia i com s’han sentit, d’altres creuen que no es just aprofitar-se d’aquest moment i prefereixen mantenir-se en abstenció.

Les condicions en les excavacions mineres i ha decretat el tancament de 18 mines en tota la regió, en comprovar que no complia les mesures de seguretat, segons informa avui el rotatiu xilè El Mercuri. Entre d'altres condicions, les excavacions clausurades no tenen refugis subterranis, xemeneies de ventilació i d’ almenys dues vies d'evacuació.
Aquest accident a la mina De San José, ha obert els ulls a Xile que està revisant totes les mines per tal de que no passi un accident com el dels miners d’Atacama.
La mina de San José tenia una sala gran on es van poder refugiar els miners, si no hagués estat pot ser que els 33 miners salvats no estiguessin avui entre nosaltres.
POL GALEA FRANCO
Desastre a la mina de Xile
La mina de Xile es va ensorrar perquè les condicions i la seguretat de la mina eren defectuoses i antigues de la tecnologia d'ara. Per arreglar això el govern a fet una modificació del règim del 10% dels ingressos bruts que es descompta per finançar les Forces Armades per contribuir a augmentar la protecció social a Xile hi ha millorar la seguretat en les mines.
El túnel de la mina va ser taponat per una pedra de 700 mil tones. El govern va haver de pagar 6.500 milions de dòlars.
En la televisió s'ha tractat de un desastre en Xile, ja que s'ha tardat 69 dies per rescatar-los. Ara les televisions estan paga'n grans quantitats de diners per fer entrevistes als miners.
Grans companyies han ajudat a aquest rescat, com per exemple la NASA que va portar aquesta càpsula de salvament que estava en període de proves i mai s'havia provat. Molts països han invitat als miners per visitar aquest país o per exemple equips de futbol per veure partits de futbol.
Els miners diuen que tornaran a la mineria però no a la mina de Sant José.
JOSEP LÓPEZ HERNÁNDEZ
Video TV3
Video Informe Semanal


¡Atención! esta entrada está escrita en catalán traduce-la a tu idioma en el boton siguiente:

Josep López

@josepjlh

0 comentarios: